top of page
Screenshot 2019-05-25 at 18.57.13.png
1913567_334055960712_2967177_n-2.jpg
DSC_1603 2.JPG
Undervisning
 
American Tribal Style bellydance -ATS©

Detta är en glad och kraftfull dansstil som har sina rötter i alltifrån från Rajistanska folkdanser i Indien via olika orientaliska dansstilar i Turkiet och Egypten till Spaniens flamenco. Den specifika formen ATS lanserades i Californien på åttiotalet, därav epitetet "American".

 

ATS dansas med fördel i grupp där man turas om att följa varandras improvisation men fungerar även att dansa själv. Som nybörjare fokuserar du på de fyra snabba grundstegen och några långsamma steg samt lär dig hur man leder och följer.

 

Jag är sedan 2010 certifierad lärare i ATS  och har grundat dansgruppen Midnattssol i Umeå.

I vår håller jag återigen nybörjarkurs i ATS i Umeå Balettakademis regi! Information kommer här.

Kickass Fusion Bellydance

Kickass Fusion Bellydance, utvecklades av och för Morganas Döttrar. Rörelserna är hämtade från den orientaliska dansen men där klassisk orientalisk dans är mjuk och flödande är Kickass Fusion skarp och aggressiv. Det är lite som en dansens hårdrock, väldigt expressiv och härligt utåtagerande. Vi går igenom en kort sekvens med några karaktäristiska rörelser tränar sedan på att utföra dem med starkt känslouttryck.

Grunder i orientalisk dans

Medan vi till vardags mest rör på armar och ben runt kroppen är det just höfter och ryggrad fokus i orientalisk dans. Med sina mjuka flödande rörelser i kombination med skarpa isolerade accenter kan stilen vara både sensuell och lite flirtig. På några timmar hinner vi gå igenom stilens grundläggande rörelser och sätta ihop dem till en liten sekvens som du kan visa upp.

Kontakta mig gärna för förfrågningar. Undervisning kan ske i grupp eller individuellt, även på distans.

Nedan några repetitionsvideos för nybörjare inom ATS:

bottom of page